ברכות לפרופ׳ עפרה מייזלס שזכתה במענק מBRIGHAM YOUNG UNIVERSITY על מחקרה: פסיכותרפיה שמשלבת רוחניות יהודית בישראל

עפרה מייזלסהפקולטה לחינוך מברכת את פרופ׳ עפרה מייזלס, מהחוג לייעוץ והתפתחות האדם ואת ד״ר מריאנה רוח-מדבר שפירא על זכייתן המשותפת במענק המחקר: פסיכותרפיה שמשלבת רוחניות יהודית בישראל.
הצעת המחקר הוגשה ל- BRIGHAM YOUNG UNIVERSITY שמנהלת פרויקט מחקר בנושא של פסיכותרפיה שמשלבת רוחניות במימון קרן טמפלטון. המחקר שהציעו פרופ׳ עפרה מייזלס וד״ר מריאנה רוח-מדבר שפירא וזכה, עוסק בשיטות של פסיכותרפיה שמשלבת רוחניות יהודית בישראל.

המחקר ממומן ע"י קרן טמפלטון ומופעל ע"י מרכז Bridges  באוניברסיטת בריגהם יאנג ביוטה. המחקר עוסק בשיטות פסיכותרפיה שונות (כ-14)  מן המרכזיות ביותר שמיושמות בארץ ומשלבות רוחניות בטיפול  תוך דגש על רוחניות יהודית.
המחקר כולל מעקב אחרי הטיפול של כ -150 מטופלים עם כלי מדידה כמותיים שכוללים שאלונים שממלא המטופל ושאלונים שממלא המטפל מתחילת הטיפול עד לסיום הטיפול באמצעות טבלטים וכן ראיונות עם ראשי המורים/ מפתחים של שיטות הטיפול הללו. המחקר מהווה חלק ממחקר רחב, בינלאומי שכולל כמה עשרות מחקרים דומים שנעשים על שיטות פסיכותרפיה שונות שמשלבות רוחניות כחלק משמעותי מהטיפול. המטרה המרכזית של המחקר היא להבין יותר לעומק כיצד מטפלים משלבים רוחניות בטיפול והאם שיטות אלו מועילות בתחום הרגשי, חברתי, תפקודי ורוחני? הדגש הוא על פסיכותרפיה כפי שהיא נעשית בפועל בקליניקה ולא על בדיקה של שיטה מסוימת שעברה פורמליזציה כמו במחקרים של randomized trials. ספציפית ייעשה ניסיון להבין מה הם כלי ההתערבות שמטפלים משתמשים בהם שהם לתפיסתם רוחניים במהותם? ומה הופך אותם לכאלו שמשקפים רוחניות יהודית? כמו כן המחקר יאפשר בדיקה האם יש כלי התערבות שהם במיוחד אפקטיביים בגישות שמשלבות רוחניות בטיפול?

הצעתה של פרופ׳ עפרה מייזלס זכתה בקול הקורא של הות׳׳ת לפיתוח קורס מתוקשב

עפרה מייזלסהפקולטה לחינוך גאה לבשר על זכייתה של פרופ' עפרה מייזלס, מהחוג לייעוץ והתפתחות האדם בקול הקורא של הות"ת לפיתוח קורסים מתוקשבים במלואם בפלטפורמה הלאומית Campus. ההצעה של פרופ' מייזלס לפיתוח הקורס 'טיפוח סביבה אכפתית ומיטיבה בחינוך' הינה אחת מתוך חמש ההצעות הזוכות באוניברסיטת חיפה לקולות הקוראים של הות"ת.

לפי ההצעה, מטרת הקורס הינה "בין היתר לא רק לקדם הכרות עם התחום וידע עליו אלא גם לקדם אפשרות ליישום פרקטיקות ומודלים כאלו בעבודה החינוכית והאישית של הסטודנטים." המשך פיתוח הפלטפורמה לקורס יחל לאחר פגרת הקיץ באוניברסיטה בשיתוף היחידה להוראה נתמכת מחשב.

אנו שמחים על הישגיה של פרופ' מייזלס ומאחלים לה בהצלחה בהמשך פיתוח הקורס החשוב.

המאסטרנטית מוריה טדלה זכתה במלגה של משרד המדע והטכנולוגיה

פרחיםהחוג לייעוץ והתפתחות האדם שמח לבשר על זכייתה של הסטודנטית לתואר שני מוריה טדלה, מהמגמה להנחיית קבוצות, במילגה נדיבה ע"ש מנחם בגין לשנת הלימודים תשע"ח מטעם משרד המדע והטכנולוגיה. הצעת התיזה הזוכה של מוריה, בהנחייתה של פרופ' מירי שרף, תבדוק את הקשר שבין טראומטיזציה משנית בקרב הדור השני לעליית יהודי אתיופיה לבין חמלה ומחוייבות.
חברי החוג גאים בהישגה המרשים של מוריה ומעריכים את ההתארגנות המהירה, ההתלהבות והדבקות בנושא ואת כתיבת הצעה רהוטה באנגלית שזכתה להערכת השופטים. מאחלים לך הרבה הצלחה גם בביצוע עבודת התיזה.