אודות החוג ללקויות למידה

הלימודים בחוג ללקויות למידה מתמקדים בלמידה מעמיקה בהיבטים תיאורטיים ומחקריים של לקויי למידה, וכן באבחון וטיפול בהם. תוכנית הלימודים כוללת לימודים עיוניים והתמחות מחקרית . בנוסף ניתן במסגרת התכנית ללמוד התמחות יישומית באבחון וטיפול בלקויי למידה במעגל החיים . באופן ספציפי התוכנית מציעה התמחות בלקויי למידה בגיל הרך , תלמידי בית הספר היסודי , חטיבות ביניים , תיכון ובוגרים .

באוניברסיטת חיפה קיים מרכז ל "מוח והתנהגות" המשותף לחוג לפסיכולוגיה , החוג לנוירוביולוגיה ואתולוגיה והחוג ללקויות למידה . במסגרת מרכז זה ניתן ללמוד תוכנית לימודים אישית במסלול מחקר בנושא "מוח והתנהגות" המתמקדת במוח האדם .מטרת התוכנית במוח והתנהגות להכשיר חוקרים.

יעדי התוכנית : מטרת התוכנית ללקויי למידה להכשיר מומחים למחקר , הוראה , אבחון וטיפול פרטני , פיתוח תוכניות לימוד , עבודה מערכתית בתחום לקויות הלמידה .
מטרת התוכנית במוח והתנהגות להכשיר חוקרים.

• החוג ללקויות למידה הינו ייחודי בארץ ומהבודדים בעולם.
  • סגל אקדמי – מהחוקרים המובילים בתחום, ברמה ארצית ובינלאומית.
  • החוג מציע תוכנית לימודים אקדמית וקלינית ייחודית ויחידה בארץ.
  • קורסי לימוד והכשרה בקבוצות קטנות ובהדרכה אינדיווידואלית.
  • התמחות קלינית המתמקדת במס' חטיבות גיל: ילדות, בוגרים צעירים (חט"ב או תיכון), מבוגרים.