סדנת התפתחות מקצועית-מורים שנה א' - אוניברסיטת חיפה

(על פי מתווה מדיניות משרד החינוך להתפתחות מקצועית)

מרכזת התוכנית: ד"ר רחלי לוין-פלד

רקע

שלב הכניסה למקצוע ההוראה כולל את שנת ההתמחות (סטאז') ואת שנת העבודה הראשונה שלאחריה. לשלב זה השפעה  על המשך דרכו המקצועית של "המורה המתחיל", המודע יותר לתחומי החוזק והחולשה שלו.
בשנה שלאחר ההתמחות, עליכם להירשם לקורס חובה (סדנה), המיועד לעובדי הוראה חדשים, והוא כולל מפגשים קבוצתיים וליווי אישי בבית הספר. הקורס מיועד רק למי שעוסק בהוראה באותה השנה.

מטרות הסדנה

המטרות של סדנת ההתפתחות המקצועית – מורים שנה א' הן שילוב מיטבי של המורה החדש במערך הבית ספרי והעצמתו כדמות בעלת יכולת השפעה על התפתחותו של התלמיד. באמצעות מסלול מובנה של התפתחות מקצועית, עשוי המורה החדש לרכוש מיומנויות תקשורת בין אישית וכלים שיסייעו לו בתהליך עיצוב זהותו המקצועית והשתלבותו כחבר בקהילת ביה"ס. בנוסף, ירכוש המורה החדש טכניקות וכלים שיאפשרו לו לזהות מצוקות של תלמידים ולהשפיע על התפתחותם הרגשית-חברתית.

נושאי הסדנה

הסדנה נועדה לתמוך בעבודה אל מול כתה וניווט בכתה ובפיתוח תקשורת אפקטיבית בקשר מורה- תלמיד ומורה-מורה. בסדנה ילמדו סגנונות תקשורת שיסייעו למשתתפים בהבנת סגנונם הייחודי והסגנון התקשורתי של זולתם. המורים יילמדו טכניקות אשר יסייעו להם לבסס אמון ומעורבות בחיי תלמידיהם יחד עם הקניית כלים ברורים בנושא של הפרעות התנהגות, גיוס הורים וצוות מקצועי בבי"ס. בנוסף יבחנו יחסי מורים-הורים: הסדנה תלווה בדוגמאות שתאפשרנה בחינה של יחסי מורים הורים ותהליכים של בניית גשרים לשותפות במערכות בהן עובדים ומתנסים המורים החדשים.
הסדנה מורכבת משילוב של ניתוחי מקרה, דיונים וקריאה. בקורס ישולבו ניתוחי מקרים תוך קישור לספרות המקצועית הנלמדת.

קהל היעד

קורס זה הוא חובה לעובדי הוראה חדשים, לצורך קידום בדרגות. הסדנה מיועדת לבוגרי סדנאות סטאז' באוניברסיטאות ובמכללות העוסקים בהוראה באותה השנה. לסדנה באוניברסיטת חיפה מוזמנים להירשם גם מורים שעברו התמחות במוסד אחר, מורים וגננות כאחד.

היקף

30 שעות. מוכר לקידום במתווה הפיתוח המקצועי. בנוסף, 20 שעות ליווי אישי על ידי מורה מנוסה. יש לתאם עם המנהל/המפקח את בחירת המלווה. המלווה יכול להיות החונך משנת ההתמחות.

מועד

הסדנה תפתח עם תחילת שנת הלימודים האקדמית , ותתקיים אחת לשבועיים או שלושה שבועות  לאורך שבעה מפגשים (בימי רביעי או בימי חמישי).

דרישות הקורס

1. בדיקת זכאות לרישיון הוראה (ראו הנחיות כאן)
  2. הוראה בבית הספר
  3. שריון טלפוני של מקום בסדנת ההתפתחות המקצועית. ניתן ליצור עימנו קשר בטל': 04-8240208/868,  04-8249368.
  4. מילוי טופס הרשמה מקוון של פרטי עובד ההוראה בסדנת ההתפתחות המקצועית - מורים שנה א' .
  5. נוכחות של 30 שעות במסגרת סדנה באוניברסיטה.
  6. מילוי דו"ח של 20 שעות לווי ע"י מורה מלווה. קישור להורדת פורמט למילוי הדוח.
  7. כתיבת עבודה מסכמת.

תעודה סיום

אוניברסיטת חיפה ממלאת יומן השתלמות עבור קורס זה. אישור על סיום ההשתלמות בהצלחה יופיע ישירות לתיק העובד של עובד ההוראה. גמול ההשתלמות הוא של 30 שעות מטעם משרד החינוך.

עלות הסדנא: 65 ₪ לבוגרי סדנאות סטאז'.

למידע באתר משרד החינוך