כנס בינלאומי של קבוצת המחקר ישראלית-גרמנית בנושא "שונות בישראל וגרמניה"

ביום חמישי, ה 7.5 , התקיים באוניברסיטת חיפה הכנס הבינלאומי Diversity and Belonging in Education: Conflicts of Positioning במסגרת הפעילות המחקרית של קבוצת העבודה הישראלית-גרמנית בנושא "שונות בישראל ובגרמניה". קבוצת מחקר זו הינהכ פרי השותפות של אוניברסיטאות חיפה והילדסהיים, והיא סיימה, עם אירוע בינלאומי זה, שנתיים של פעילות בחסות "קרן פורום העתיד גרמניה-ישראל".

בכנס השתתפו מרצים מן הארץ ומחו"ל. את הכנס כיבדו בנוכחותם דיקאן הפקולטה לחינוך באוניברסיטת חיפה, פרופ' לילי אורלנד ברק, וראש החוג ללמידה הוראה והדרכה, הד"ר אריה קיזל.
את הרצאת הפתיחה שעסקה ברלוונטיות של שונות ורב-תרבותיות לשפת החינוך היום, נשאה הפרופ' ויולה גאורגי מאוניברסיטת הילדסהיים.
במסגרת הכנס דנו המשתתפים בשאלות של שיכות, הדרה, גזענות, אתיקה, זכויות, אזרחות ודת, בהקשריהם החברתיים הרחבים והחינוכיים הקונקרטיים, והציגו ממצאים ממחקריהם העכשוויים. הסטודנטים, החברים בקבוצת המחקר "שונות בישראל ובגרמניה", הציגו את מחקריהם הקונקרטיים, שעוסקים בטווח רחב של סוגיות חברתיות וחינוכיות בגרמניה ובישראל.
מושב ייחודי הוקדש לשיבתם של הדת והדתיות למרחב החיים החברתי, תרבותי ופוליטי בישראל, ולהשלכות שיש לסוגיה זו על שאלות חינוכיות בוערות. את הכנס סיכם דר איימן אגבריה מאוניברסיטת חיפה.

לצפייה בהזמנה לכנס

לצפייה בתמונות מהכנס