ד׳׳ר אריה קיזל בראיון ל-׳הד החינוך׳

ד״ר אריה קיזלד"ר אריה קיזל, ראש החוג ללמידה, הוראה והדרכה, התראיין לאחרונה לכתבה מורחבת מאת נימרוד סמינלנסקי פרידמן, במגזין 'הד החינוך' (ספטמבר 2017). בכתבה, מגולל ד"ר קיזל את קריאתו הביקורתית של מערכת החינוך הישראלית שבה עיקר הקושי, לפי דבריו, נעוץ "בשיח הקורבני והבכייני שקנה שביתה במערכת החינוך וחוסם את יכולתה להתנער ולהשתנות כליל".

מתוך הכתבה: "קיזל הספיק לעשות כמעט כל תפקיד אפשרי שקשור למערכת החינוך. אפילו בתור מחנך כיתה הוא עשה כמה דברים במקביל. בגיל 52 קורות חייו נראים כמו קורות חיים של שלושה אנשים. "בתוך המערכת" הוא היה מחנך, מורה ורכז שכבה בתיכון, מנהל פדגוגי ומנהל בית ספר. במסגרת הכשרות מורים הוא עמד בראש החוג לתקשורת במכללת אורנים, היה עמית במכון מנדל וכיום הוא ראש החוג ללמידה, הוראה והדרכה בפקולטה לחינוך באוניברסיטת חיפה. נוסף על כך הוא גם ריכז את התוכנית "חותם" להסבת אקדמאים להוראה באוניברסיטת חיפה, חקר את תוכניות הלימודים וספרי הלימוד בהיסטוריה ופרסם את ספרו "היסטוריה משועבדת". כיום הוא מרצה בכיר בפקולטה לחינוך באוניברסיטת חיפה, עוסק בפילוסופיה של החינוך ובעיקר מומחה בעל שם בינלאומי בפילוסופיה עם ילדים, בחקר תוכניות לימודים וספרי לימוד ובחקר נרטיבים של קבוצות חברתיות. בין השאר חקר קיזל את הנרטיב של הקשת המזרחית הדמוקרטית מנקודת מבט פילוסופית והוציא ספר בשם "הנרטיב המזרחי החדש בישראל" (רסלינג, 2014)."

לקריאת הכתבה המלאה לחצו כאן (קישור לקובץ PDF)

לאתר האישי של ד"ר אריה קיזל